Analýza podnikových procesů výrobní firmy - Bergman, Ondřej (2019)
Tato práce se se opírá o metodiky spojené s výzkumem, procesním modelováním a zlepšování podnikových procesů tak, aby dokázala dosavadní poznatky aplikovat na výrobní firmu, kterou si užší vedení přeje anonymizovat kvůli zabránění poskytnutí konkurenční výhody ostatním podnikům soustřeďujícím se v dané oblasti na trhu. V rámci tohoto dokumentu bude tedy podnik vystupovat pod schválenou zkratkou ABXY s.r.o. a analýza spočívající na firmě a jejími procesy reálně odpovídá skutečnosti. Dokument je rozvržen do sekcí, které tvoří základní pilíře pro naplnění tématu podnikové analýzy výrobní firmy. Každá sekce obsahuje v úvodu teoretický základ převzatý z odborné literatury například všechny potřebné metodiky pro výzkum, analýzu, modelování a zlepšení firmy s jejími procesy. Na tento základ bude navázáno využití těchto metodik a standardů nastiňujících podnik ABXY s.r.o. z vnějšího i vnitřního pohledu. Součástí této práce je též mapování, kde je použit tzv. diagram procesu řízeného událostmi – tedy EPC. Po prostudování dokumentu bude moci čtenář v omezené míře přenést poznatky na firmy obdobného zaměření a práce navíc dodává v závěru doporučení týkající se porovnání výzkumného stavu s požadovaným stavem, tedy jistý typ návrhu na zlepšení.