Porovnání platforem pro vytváření robotických systémů - Johanis, Otakar; Zamazal, Ondřej; Vacura, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Tato práce slouží k rychlému zorientování se v robotice a na poli často používaných platforempro vytváření robotů. Na teoretické úrovni se porovnávají platformy ROS, NAO, LEGOMINDSTORMS, iRSP a Fawkes. Cílem práce je čtenáře seznámit s tématem a přehledněpředstavit popisované platformy. Seznámení probíhá pomocí stručného úvodu do robotiky aumělé inteligence. Platformy se srovnávají na základě několika kritérií, jako jsouprogramovací možnosti, finanční dostupnost, počet podporovaných robotů a další. V druhéčásti se vypracovává úloha mechanické berušky v platformách ROS NAO LEGOMINDSTORMS. V NAO a LEGO MINDSTORMS je navíc vypracována úloha, která využívápotenciál této platformy lépe. Výsledkem teoretického porovnání je tabulka porovnávanýchparametrů, kde každá platforma obdrží jeden až pět bodů. Na základě těchto výsledků je ukaždé platformy popsána situace, pro kterou se platforma nejvíce hodí a také krátký popis jejícílové skupiny. Výstupem praktického porovnání je popis výhod a nevýhod, které bylyodhaleny během vypracování zadání. Zjištěné informace mohou výrazně ulehčit prácičlověku, který s vytvářením robotů nemá zkušenosti a rád by se oborem začal zabývat. Prácemu pomůže s výběrem platformy, která nejlépe splní jeho očekávání.
Vedoucí práce: Ondřej Zamazal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses