Analýza a návrh systému OVM a vybraných úloh řízení na příkladu konkrétního městského úřadu - Charvát, Zdeněk; Fortinová, Jana; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou systému řízení úřadu městské části jako celku, jeho klíčovými problémy. Ve vybraných oblastech řízení specifikuje jejich možná řešení a doporučení. Práce se zabývá detailní analýzou úloh řízení OVM dle struktury MBI. Tyto úlohy jsou Řízení kultury a kulturních akcí, Řízení kulturních památek, Plánování kulturních a sportovních akcí a cestovního ruchu a Finanční plánování a tvorba rozpočtu. U každé aktivity je popsán účel, vstupy a výstupy, role, klíčové aktivity i metriky dané aktivity, které jsou formulovány tak, aby bylo možno měřit výkonnost dané úlohy. Zároveň je analýza jednotlivých úloh doplněna o závěry z analýzy a podmínky úspěšnosti dané aktivity. Tyto poznatky byly získány zejména osobními rozhovory s aktéry těchto aktivit a zároveň zpracováním dostupných i interních materiálů. K pochopení problematiky výkonu veřejné správy v ČR jsem definoval i několik faktorů, které podobu současné veřejné správy ovlivňují. Faktory jsem rozdělil na oblast ekonomických faktorů, politických faktorů, na faktor organizační struktury, dále na faktor sídelní struktury a v neposlední řadě na faktor IT aplikací a infrastruktury. Aby byl pohled na celou problematiku ucelený, věnuji se i definici základních pojmů jako jsou veřejná správa, obce s pověřením nebo obce s rozšířenou působností. Kromě osobních rozhovorů pracuji v této práci i s dokumenty, které jsem získal od zaměstnanců městské části. Zároveň práce odkazuje na platnou legislativu ČR a na metodiky například MVČR, MKČR či Národního památkového ústavu, které přímo ovlivňují popisované aktivity. Díky analýze vybraných úloh jsou popsány prakticky všechny aktivity související s finančním plánování a tvorbou rozpočtu a řízením kultury na regionální
Vedoucí práce: Jana Fortinová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses