Návrh reportingového řešení pro vybranou firmu - Lacinová, Eva-Marie; Maryška, Miloš; Sládek, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na návrh struktury reportingového řešení pro prodej ve vybrané firmě, což je i jejím hlavním cílem.V teoretické části se práce snaží definovat a vysvětlit pojmy reporting a report a popsat novodobou historii reportingu. Dále se v této části zabývá různými hledisky, podle kterých můžeme reporty členit, a vymezuje důvody, proč je reportingu přikládána stale větší důležitost a větší firma se dnes už reportingového oddělení neobejde. Ve své druhé polovině se teoretická část zabývá různými přístupy k reportingovým řešením z pohledu Business Intelligence a průběhem projektu návrhu nového reportingového řešení v Self-Service Business Intelligence nástroji. Speciální pozoronost je v rámci tohoto popisu návrhu nového řešení věnována dimenzionálnímu modelování a možnostem vizualizace dat při tvorbě výstupů.V praktické části se práce zabývá návrhem SSBI reportingového řešení na základě východisek z části teoretické. Návrh zahrnuje analýzu uživatelských a datových požadavků, které současné reportovací aktivity firmy nenaplňují, a následnou tvorbu dimenzionálního modelu. Poté zde dojde na základě východisek z provedené analýzy požadavků i k návrhu výstupů.Hlavním přínosem je vypracovaný návrh řešení, na který je možné rovnou navázat implementací řešení ve vybraném nástroji. Případně je tuto práci možné použít jako předlohu pro vypracování návrhu jiného reportingového řešení.
Vedoucí práce: Miloš Maryška
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses