Principy reportingu - Berntová, Zuzana (2019)
Tato bakalářská práce se věnuje principům reportingu. Cílem je charakterizovat prvky a principy reportingu na základě zkušeností autorky, jež pramení z práce na oddělení reportingu J&T Banky. První část práce se zaměřuje na definici pojmu reportingu a jeho účelu v podniku, na popis uživatelů reportu a jejich požadavků, na objasnění ochrany a vizualizace dat. Kategorizuje také reporty dle jejich uživatelů (a tedy účelu), načasování a formy distribuce. Druhá část práce se zaměřuje na samotnou tvorbu reportů, tedy člení report a objasňuje jeho prvky, popisuje podobu řádných požadavků, SQL dotazy a prochází procesem tvorby reportu včetně verifikace výkazu se zadavatelem. Práce též popisuje řešení vybraného reportu, který se dodnes používá (za dodržování již řečených poznatků). Hlavní přínos práce spočívá v její teoretické a zejména praktické orientaci na reporting.