Industry 4.0 a Supply Chain Management - Maršálek, Karel; Espinoza, Felix; Maryška, Miloš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Bakalářská práce se zabývá využitím konceptu Industry 4.0 v oblasti řízení dodavatelského řetězce (SCM). První část práce se zaměřuje zejména na představení pojmů a technologií, a to na teoretické úrovni. V úvodu první části jsou na základě studia literatury představeny koncept Industry 4.0, pojmy s ním související, historický vývoj a současný stav Industry 4.0 ve třech zvolených zemích. Dále je vymezen pojem SCM, je zdůvodněna relevance Industry 4.0 pro SCM a jsou představeny technologie využívané v moderním dodavatelském řetězci, které lze zároveň považovat za součást konceptu Industry 4.0. Druhá část práce je věnována aplikování poznatků z první části na případ zvolené společnosti. V úvodu druhé části je analyzován aktuální stav SCM ve zvolené společnosti, a to především na základě informací poskytnutých zástupci společnosti. V návaznosti na analýzu aktuálního stavu jsou identifikovány problémové oblasti SCM v dané společnosti. Na základě identifikace problémových oblastí SCM a poznatků uvedených v první části práce je navrženo řešení implementující moderní technologie a postupy do SCM zvolené společnosti. Jsou také uvedeny potenciální dopady řešení na společnost a je zhodnocena proveditelnost řešení.
Vedoucí práce: Felix Espinoza
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses