Trendy podnikových informačních systémů v podmínkách 4.0 - Nováková, Markéta (2019)
Práce analyzuje, jak jsou současné trendy v ERP systémech reflektovány v nabídce českých poskytovatelů a výrobců ERP systémů. První část práce se zabývá analýzou trendů v ERP systémech, druhá část práce je zaměřena na analýzu vybraných trendů – cloud ERP, internetu věcí a umělé inteligence v ERP systémech a mobilních ERP aplikací. Pro každý z těchto trendů jsou zhodnoceny přínosy a rizika. V praktické části práce bylo prostřednictvím průzkumu sestaveného na základě teoretických poznatků zjištěno, jak jsou jednotlivé trendy reflektovány v nabídce poskytovatelů ERP systémů. Praktická část práce dále obsahuje vyhodnocení formulovaných hypotéz pro konkrétní poskytovatele a závěrečné shrnutí výsledků průzkumu.