Dopady suburbanizačních procesů na socioekonomický vývoj města Úvaly se zaměřením na občanskou vybavenost - Albertová, Denisa; Černá Silovská, Hana; Kolaříková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2019)
Bakalářská práce se zabývá dopady suburbanizačních procesů na obce v zázemí velkých měst. Jako praktický příklad je uvedeno město Úvaly, které se nachází v okresu Praha východ. Od roku 2001 dochází v Úvalech k rapidnímu přírůstku obyvatel, což s sebou nese řadu negativních důsledků. Cílem práce je zhodnocení dopadů suburbanizace na základní občanskou vybavenost města Úvaly. Vlivem změn demografické struktury obyvatel dochází především k zatížení kapacit školských zařízení. S nízkou kapacitou ovšem musí bojovat i další zařízení občanské vybavenosti.
Vedoucí práce: Hana Černá Silovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses