Analýza a návrh business intelligence řešení pro podporu obchodu v pojišťovně - Šváb, Martin; Fortinová, Jana; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Hlavním cílem této práce je analýza a návrh Self Service Business Intelligence aplikace. Ta má za cíl vylepšit proces obchodního rozhodování ve vybrané pojišťovně. V teoretické části práce se porovnávají definice termínu BI. Dále tato část pokrývá důležité části dimenzionálního modelování a shrnuje charakteristiky a specifika faktových a dimenzionálních tabulek. Tato část také dává čtenáři náhled na aktivity, které jsou součástí různých fází projektu implementace BI.Praktická část se zaměřuje na dosažení zvoleného cíle. Využívá metodu zvanou dimenzionální modelování, která je popsána v teoretické části práce. Provedená analýza identifikuje běžně používané dimenze a ukazatele. Následně jsou na základě provedené analýzy navrženy faktové a dimenzionální tabulky se svými základními charakteristikami. Soubor těchto tabulek tvoří finální datový model. Výsledné reporty jsou vytvořeny pomocí nástroje Power BI.Hlavním výstupem práce je výsledná aplikace, která má svým uživatelům poskytnout komplexní informace o obchodních výsledcích. Tyto informace jim mají pomoci rozdělit odměny a mimořádné provize těm nejefektivnějším získatelům.
Vedoucí práce: Jana Fortinová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses