Význam eurozóny pre hospodársky vývoj a finančnú stabilitu Portugalska - Morochovičová, Miriam (2019)
Po demokratické revolúcii v 80-tych rokoch minulého storočia, Portugalsko ako krajina s výraznou politickou a ekonomickou nestabilitou sa usilovala o medzinárodnú integráciu a naštartovanie ekonomického rastu. V priebehu posledných desaťročí prešlo Portugalsko hospodárskym boomom, prepadom, náhlym zotavením a momentálne prechádza hospodárskym postkrízovým oživením. Diplomová práce sa zameriava na analýzu hospodárskeho vývoja portugalskej ekonomiky od počiatočných rokov demokracie až po súčasnosť a analyzuje vplyv vstupu Portugalska do eurozóny na finančnú stabilitu krajiny.