Význam eurozóny pre hospodársky vývoj a finančnú stabilitu Portugalska - Morochovičová, Miriam; Mandel, Martin, 1962-; Durčáková, Jaroslava, 1941-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Po demokratické revolúcii v 80-tych rokoch minulého storočia, Portugalsko ako krajina s výraznou politickou a ekonomickou nestabilitou sa usilovala o medzinárodnú integráciu a naštartovanie ekonomického rastu. V priebehu posledných desaťročí prešlo Portugalsko hospodárskym boomom, prepadom, náhlym zotavením a momentálne prechádza hospodárskym postkrízovým oživením. Diplomová práce sa zameriava na analýzu hospodárskeho vývoja portugalskej ekonomiky od počiatočných rokov demokracie až po súčasnosť a analyzuje vplyv vstupu Portugalska do eurozóny na finančnú stabilitu krajiny.
Vedoucí práce: Martin Mandel
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses