Automatizace user management procesů na zabezpečeném Hadoop clusteru - Kodet, Jan; Karkošková, Soňa; Augustín, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Tato diplomová práce se zabývá automatizací uživatelských procesů probíhající na zabezpečené Hadoop platformě. Teoretická část práce poskytuje přehled o Frameworku pro zpracování velkého množství dat Apache Hadoop a jeho komponentách. Jedna z kapitol teoretické části práce je věnována i možnosti zabezpečení platformy, na které je Apache Hadoop nainstalovaný a formulováním Best Practise v oblasti bezpečnosti. Na základě opakovaných požadavků uživatelů Hadoop platformy jsou v praktické části identifikovány procesy, jež lze automatizovat. Následně je vytvořen návrh automatizace definovaných procesů, který je i implementován do zabezpečeného Hadoop prostředí. Poslední část práce má za cíl ověřit funkčnost řešení, zformulovat získané zkušenosti a navrhnout možná rozšíření výsledného řešení. Přínosem práce je snížení časové náročnosti řešení častých uživatelských požadavků.
Vedoucí práce: Soňa Karkošková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses