Návrh nástroja pre predgenerovanie základov kódu pre vývoj aplikácií v jazyku Java - Hoferík, Ivan; Vojíř, Stanislav; Sem, Štepán; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
V súčasnosti je v rámci vývoja softvéru časté opakovanie niektorých činností, ktoré by bolo vhodné automatizovať predgenerovaním časti kódu. Práca sa zaoberá návrhom nástroja pre predgenerovanie základov kódu pre vývoj aplikácií v jazyku Java. Cieľ práce, ktorým je návrh takéhoto nástroja, je rozdelený na dva čiastkové ciele. Prvým je samotný teoretický návrh, druhým je implementácia prototypu časti navrhovaného nástroja. Nástroj je navrhovaný a implementovaný za použitia najmodernejších technológií v oblasti vývoja v jazyku Java, ako je Spring Boot, Hibernate, Thymeleaf, a ďalšie. Motivácia na vypracovanie návrhu pochádzala z potreby vyriešenia problému, s ktorým sa autor stretol. Práca je určená predovšetkým odbornej komunite v oblasti vývoja softvéru v jazyku Java, ale aj komukoľvek, kto sa zaujíma o možnosti zvýšenia produktivity pri vytváraní nového softvéru. Výsledkom práce je úspešný návrh nástroja, ktorý je pripravený v stave, kedy je vhodným podkladom pre implementáciu. Súčasťou práce je aj overenie časti nástroja vo forme úspešne implementovaného prototypu generovania databázovej vrstvy výslednej aplikácie. Celý návrh bol overený prostredníctvom odborného názoru konzultovaného odborníka.
Vedoucí práce: Stanislav Vojíř
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses