Business Intelligence řešení ve společnosti Siemens s.r.o (Fleet Management) - Ill, Petr; Karkošková, Soňa; Novotný, Ota, 1971-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Diplomová práce se zabývá vytvořením Business Intelligence řešení ve společnosti Siemens s.r.o., konkrétně v oddělení Fleet Managementu. Teoretická část práce se zabývá charakteristikou business intelligence řešení a jeho obvyklých součástí, analýzou stávajícího stavu v dotyčném oddělení společnosti Siemens, a vytýčením cílů, které by vytvářené BI řešení mělo naplnit.Praktická část dokumentuje postup vytváření konkrétního BI řešení ve vybraném softwaru, tedy integraci všech datových zdrojů do datového skladu, vytvoření jednotlivých částí BI řešení (datové pumpy, OLAP kostky apod.), vytvoření analytických výstupů a jejich následnou interpretaci.Hlavním cílem práce je, kromě vytvoření samotného BI řešení, vytvoření takových výstupů, které odpovědným pracovníkům poskytnou podporu při rozhodování za účelem dosažení stanovených firemních cílů.
Vedoucí práce: Soňa Karkošková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses