Prediktivní analytika ve výrobě - Adámek, Petr; Pour, Jan; Šedivá, Zuzana, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Diplomová práce se zabývá tématem prediktivní analytiky se zaměřením na výrobní podnik. Správné využívání výrobních dat může podnikům poskytnou velkou konkurenční výhodu a ušetřit nemalé finanční prostředky. Cílem práce je navrhnout konkrétní řešení na využití prediktivní analytiky ve výrobě. K dosažení byla využita analýza dostupných literárních zdrojů a čtyři polostrukturované rozhovory se zaměstnanci. Úvodní část práce vymezuje teoretický rámec okolo prediktivní analytiky. V práci je rozebrán úzce související fenomén Průmyslu 4.0, nasazení průmyslového internetu věcí do výroby a s tím následně spojené zpracování Big Dat. V navazující části je čtenář seznámen s prediktivní analytikou a modelováním. Následně jsou vysvětleny základní prediktivní modely: rozhodovací strom a neuronová síť. Nabyté poznatky z první části práce jsou uplatněny k dosažení cíle práce v reálném podniku, kterému byla doporučeno nasazení prediktivní údržby za pomoci identifikování zvuků, které signalizují poruchu stroje.
Vedoucí práce: Jan Pour
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses