Projekt gamingové akce na střední škole - Větrovský, Petr (2019)
Oblast videoherního průmyslu se v posledních letech rozrůstá raketovým tempem. Velmioblíbenými se staly tzv. gamingové akce, při kterých se zástupci nejen mladších věkovýchkategorií sejdou na určitém místě a hrají videohry. LAN Party Postupická, o které pojednávátato bakalářská práce, byla již několikrát uskutečněna na Gymnáziu, Praha 4,Postupická 3150 a patří do jedné z kategorií takovýchto událostí – LAN party. Při nichveškeré hraní probíhá přes místní síť (LAN).Cílem je popsat celý životní cyklus takového projektu od prvního nápadu, přes všechnypotřebné plány a konání akce samotné, až po závěrečné zhodnocení a odnesení si důležitýchpoznatků. Ukazuje také postupné přeměny této akce spolu s vývojem moderních trendů,kdy bylo hraní přes místní síť ve velké míře vytlačeno internetem a oblibou herních konzolí.Není pozapomenuto na zhodnocení závěrečných prací na obdobné téma a průzkum jinýchpodobných akcí konaných na středních školách v ČR.Oproti zaběhlému rozdělení na teoretickou a praktickou část zde bylo vše propojeno v jedencelek. Několik akcí LAN Party Postupická již v minulosti proběhlo, a proto je teorie přímospojená s praktickými ukázkami a radami, které daleko lépe ilustrují popsané fáze projektu.Výsledkem práce je kompletní průvodce vytvořením kvalitní gamingové akce (nejen LANparty) na střední škole, která se bude rovnat profesionálním událostem jak po stránce řízeníprojektu, týmové práce, marketingu, bezpečnosti nejen v oblasti informačních technologií,ale také dodržení platné legislativy České republiky.