Tvorba prodejní strategie ve vietnamském IT startupu - Kuklová, Andrea (2019)
Cílem této diplomové práce je tvorba prodejní strategie ve vietnamském IT startupu. Navržená prodejní strategie by po implementaci měla zlepšit prodejní výsledky vybrané společnosti Port Cities Vietnam. Společnost působí na vietnamském trhu od června 2018. Pomocí analýzy složek prodejní strategie je teoreticky definováno, které části musí být do každé prodejní strategie zahrnuty. Dále je na základě mapování trendů v prodeji vlivem moderních technologií a charakteristikou vietnamského trhu u prodejní strategie zohledněna současná struktura firmy a možnosti podnikatelského prostředí ve Vietnamu. V praktické části je nejdříve představena společnost a jsou popsány dosavadní prodejní výsledky od začátku jejího fungování. Na základě teoretických poznatků s výstupem z analýzy současného stavu jsou navrženy dílčí prodejní strategie pro jednotlivé fáze prodejního procesu společně s návrhy automatizací softwaru CRM. Součástí praktické části je i zpětná vazba od vedení Port Cities Vietnam.