Porodnost a plodnost v českých zemích v 90. letech a současnosti - Holečková, Kristýna; Langhamrová, Jitka, 1958-; Svačinová, Kornélia; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Diplomová práce se zabývá vývojem porodnosti a plodnosti na území České republiky od 90. let 20. století do současnosti. Cílem práce je provést analýzu a zhodnotit porodnost a plodnost společně s jinými ukazateli, které spolu navzájem souvisí. Práce je členěně do tří kapitol, kde první teoretická část hodnotí hlavní změny demografického chování populace a popisuje změny a trendy v porodnosti a plodnosti před a po roce 1990. Druhá kapitola, zabývající se samotnou analýzou, popisuje a graficky znázorňuje vývoj porodnosti, plodnosti, sňatečnosti či potratovosti a dále porovnává vybrané demografické ukazatele v krajích České republiky, jako je počet živě narozených mimo manželství, porodnost a průměrný věk matky při narození dítěte. Třetí, prognostická část, má za cíl na základě projekce porovnat skutečnou a projektovanou porodnost.
Vedoucí práce: Jitka Langhamrová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomická demografie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses