Právní formy investičních fondů a jejich specifika oproti obecné úpravě obchodních korporací - Ngo, The Vinh (2019)
Tato bakalářská práce je primárně zaměřena na vymezení pojmů investiční fond, obchodní korporace a dalších navazujících pojmů. Práce se dále zabývá obecnou úpravou obchodních korporací podle zákona č. 90/2012 Sb., o obchodních společnostech a družstev a její komparací se zvláštní úpravou právních forem investičních fondů podle zákona č. 240/2013 Sb., o investičních společnostech a investičních fondech. V práci budou podrobně porovnávány právní úpravy a odlišnosti komanditních společností, akciových společností, akciových společností s proměnným kapitálem a komanditních společností na investiční listy, přičemž kritéria porovnávání budou instituty finančního a obchodního práva, které jsou významné z hlediska investování.