Právní formy investičních fondů a jejich specifika oproti obecné úpravě obchodních korporací - Ngo, The Vinh; Brodani, Jana; Pastiranová, Olga; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Tato bakalářská práce je primárně zaměřena na vymezení pojmů investiční fond, obchodní korporace a dalších navazujících pojmů. Práce se dále zabývá obecnou úpravou obchodních korporací podle zákona č. 90/2012 Sb., o obchodních společnostech a družstev a její komparací se zvláštní úpravou právních forem investičních fondů podle zákona č. 240/2013 Sb., o investičních společnostech a investičních fondech. V práci budou podrobně porovnávány právní úpravy a odlišnosti komanditních společností, akciových společností, akciových společností s proměnným kapitálem a komanditních společností na investiční listy, přičemž kritéria porovnávání budou instituty finančního a obchodního práva, které jsou významné z hlediska investování.
Vedoucí práce: Jana Brodani
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses