Nezaměstnanost absolventů vysokých škol na Slovensku - Guliková, Michaela; Pavelka, Tomáš, 1975-; Adámek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Nezamestnanosť absolventov vysokých škôl predstavuje v dnešnej dobe závažný problém, ktorý postihuje nie len Slovensko, ale aj ostatné krajiny sveta.Bakalárska práca sa skladá z teoretickej a analytickej časti. V teoretickej časti sú jasne vymedzené a vysvetlené pojmy ako trh práce, ľudský kapitál, nezamestnanosť a jej typy, rizikové skupiny nezamestnaných a absolvent a jeho pozícia na trhu práce. Druhá časť tejto práce analyzuje celkovú nezamestnanosť na Slovensku, celkovú nezamestnanosť v Českej republike, nezamestnanosť absolventov VŠ na Slovensku, ktorú porovnáva s nezamestnanosťou absolventov VŠ v Českej republike, analyzuje nezamestnanosť absolventov VŠ na Slovensku podľa dĺžky trvania a ukončeného študijného odboru. V závere práce sú vysvetlené zistené súvislosti vyvodené z analytickej časti a poskytnuté možné riešenia
Vedoucí práce: Tomáš Pavelka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses