Analýza funkcionalit pro mobilní aplikaci veřejné správy - Dostál, Jan (2019)
Bakalářská práce popisuje proces analýzy funkcionalit pro mobilní aplikaci veřejné správy, která je primárně zaměřena na potřeby občanů měst a obcí. Cílem práce je vytvořit seznam vhodných funkcionalit aplikace. Cíle bude dosaženo popsáním postupu životními situacemi občana v určité roli za pomoci konceptuální analýzy životních situací a aplikováním daného postupu při návrhu funkcionalit aplikace. Práce je rozdělena do pěti částí. První obsahuje úvod do problematiky veřejné správy. Druhá se věnuje analýze existujících řešení. Třetí se zabývá metodikou konceptuální analýzy životních situací. Čtvrtá obsahuje UML modely vytvořené pro potřeby této práce, ve kterých jsou zachyceny potřeby občana v různých rolích. Poslední část se věnuje rozboru funkcionalit.