Spokojenost a motivace zaměstnanců na základě fluktuace pracovníků ve vybraném podniku - Koppová, Barbora; Legnerová, Kateřina, 1965-; Nováková, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá tím, jak motivace a spokojenost v práci ovlivňuje fluktuaci zaměstnanců. Jejím cílem je zjištění stavu motivace a spokojenosti zaměstnanců na pobočkách společnosti XY, kde se jejich vysoká fluktuace vyskytuje. V teoretické části jsou shrnuty základní informace z odborné literatury a dalších dostupných zdrojů na téma motivace, spokojenost a s nimi související fluktuace. Tyto informace jsou potřebné pro přiblížení tématu, získání znalostí a přehledu v problematice. Na tomto podkladu byl proveden průzkum dané společnosti, na několika pobočkách. Praktická část se zabývá metodologií provedeného dotazníku a představením zjištěných výsledků. V závěru práce jsou vyhodnoceny výsledky dotazníkového šetření a na základě konkrétních dat navrhuji opatření, která by pomohla do budoucna fluktuaci snížit nebo v ideálním případě omezit na minimum.
Vedoucí práce: Kateřina Legnerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses