Pojistné podvody - Finogenova, Anna; Galuška, Jiří; Vyskočil, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Táto bakalářská práce se zabývá problematikou pojistných podvodů, jejích definicí a vymezením v legislativě, příčinami a dopady jak na pojišťovny, tak na klienty. Z důvodu, že pojistný trh disponuje značným objemem kapitálu, v posledních letech počet pojistných podvodů roste, proto zvláštní pozornost je věnována oblasti jejích nejčastějších výskytů a návrhům preventivních opatření. Jako základ jsou využity statistické údaje, týkající se toho, jaké skupiny se nejčastěji podílejí na pojistných podvodech. Bakalářská práce rovněž seznámí s postupem pojišťoven při odhalování a zamezení podvodného jednaní.
Vedoucí práce: Jiří Galuška
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses