Vykazování spřízněných stran v účetních závěrkách - Hradecká, Šárka (2019)
Tato diplomová práce se věnuje vykazování spřízněných stran v účetních závěrkách. Cílem diplomové práce je analyzovat a porovnat, jaké informace o spřízněných stranách mají povinnost zveřejňovat společnosti sestavující účetní závěrku podle českých účetních předpisů a jaké podle IFRS. První kapitola je věnována definicím spřízněných stran, kdy jsou vymezeny definice podle českých právních předpisů, IFRS a US GAAP. Druhá kapitola se věnuje vykazování spřízněných stran podle českých právních předpisů a podle IFRS. Poslední kapitola se zaměřuje na analýzu účetních závěrek, respektive výročních zpráv u vybraného vzorku společností a její vyhodnocení.