Vykazování spřízněných stran v účetních závěrkách - Hradecká, Šárka; Mejzlík, Ladislav, 1961-; Skálová, Jana, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Tato diplomová práce se věnuje vykazování spřízněných stran v účetních závěrkách. Cílem diplomové práce je analyzovat a porovnat, jaké informace o spřízněných stranách mají povinnost zveřejňovat společnosti sestavující účetní závěrku podle českých účetních předpisů a jaké podle IFRS. První kapitola je věnována definicím spřízněných stran, kdy jsou vymezeny definice podle českých právních předpisů, IFRS a US GAAP. Druhá kapitola se věnuje vykazování spřízněných stran podle českých právních předpisů a podle IFRS. Poslední kapitola se zaměřuje na analýzu účetních závěrek, respektive výročních zpráv u vybraného vzorku společností a její vyhodnocení.
Vedoucí práce: Ladislav Mejzlík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses