Analýza a predikce finančního hospodaření společnosti HUDYsport a.s. a okruhu jejího podnikání - Otava, Lukáš (2019)
Cílem diplomové práce je vypracování finanční analýzy, strategické analýzy a prognóza tržeb společnosti HUDYsport a.s. v nejbližších letech. Diplomová práce je rozdělena na teoretickou část a praktickou část. Praktická část práce se opírá o veřejně dostupná data z období 2013 – 2017. V teoretické části je popsáno vymezení a význam použitých metod, uživatelé těchto analýz a nejvýznamnější konkurenti v odvětví. V praktické části jsou tyto metody aplikovány na analyzovanou společnost a její vybrané konkurenty. Ve SWOT analýze jsou poznatky z praktické části vyhodnoceny a celá práce je zakončena prognózou tržeb společnosti pro následující roky.