Android - historický vývoj, bezpečnost, bezpečnostní hrozby a malware - Mikešová, Marie; Luc, Ladislav; Sedláček, Jiří, 1963-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Hlavním cílem této bakalářské práce je seznámení s historií, bezpečností a bezpečnostními hrozbami, již se vyskytují v operačním systému Android. Teoretická část konkrétně obsahuje informace o vývoji verzí, architektuře, seznámení s bezpečnostními modely Androidu se zaměřením především na sandboxing a oprávnění. Zvláštní pozornost je věnována root oprávnění a účtu a možnost jeho přístupu uživatelem zařízení. Dále práce zahrnuje kapitoly zabývající se zranitelnostmi zařízení a útoky na operační systém. Důležitou součástí této práce jsou škodlivé aplikace, na které je navázána praktická část práce. Ta se zaměřuje na provedení základní malwarové analýzy s výsledkem přednesení zdrojů nežádoucí činnosti aplikace.
Vedoucí práce: Ladislav Luc
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses