Důvěra a kognitivní schopnosti u seniorů - Hlaváč, Jan (2019)
Tato práce nastínila doposud neprozkoumaný vztah mezi kognitivními schopnostmi a důvěrou u seniorů. Senioři se dělí na dvě skupiny, tj. na aktivní, kteří se stále vzdělávají na Univerzitách třetího věku a na pasivní seniory, kteří se nadále již nevzdělávají. Výsledky naznačují nulový vztah mezi kognitivními schopnostmi a důvěrou. Rozdíl mezi aktivními a pasivními studenty v testu kognitivních schopností byl signifikantní, aktivní senioři měli v průměru 2x lepší výsledek než pasivní.