Optimalizace a standardizace hodnotového toku tvorby projektů ve splečnosti NĚMEC POLÁK s.r.o. - Polák, Jan (2019)
Cílem této bakalářské práce je zpracovat návrh na optimalizaci a standardizaci hodnotového toku tvorby projektů ve společnosti NĚMEC POLÁK s.r.o. Jmenovaný podnik se zabývá projektováním a statikou nosných konstrukcí pozemních staveb, jde tedy o projektovou (maticovou) organizaci společnosti.Teoretická část definuje pojem proces a specifikuje jeho vztah k tvorbě hodnot v podniku. Představuje účastníky podnikových procesů a popisuje jejich role. Druhá polovina teoretické časti vyjmenovává vybrané nástroje potřebné k mapování hodnotových toků v podniku a vysvětluje jejich užití v praxi. Tyto vybrané nástroje jsou následně aplikovány v praktické části.Praktická část nejdříve charakterizuje zkoumanou firmu a její produktové portfolio. A pak důkladně popisuje hlavní výdělečnou činnost právě aplikováním výše zmiňovaných nástrojů. Po detailní analýze, práce přichází s optimálním řešením nalezeného problému. Výstupem této práce je tedy návrh na využití zjištěného řešení.