Hybridní kapitál jako kapitálový zdroj - Lukáč, Filip; Buus, Tomáš, 1977-; Nistorenco, Taisia; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Cílem této diplomové práce je vymezit a popsat nejrelevantnější formy hybridního kapitálu z hlediska podnikových financí. Práce je rozčleněna do třech samostatných celků. První z nich se zabývá přednostními akciemi a mimo jiné popisuje některé daňové benefity související s tímto druhem cenného papíru. Následující část práce je věnována konvertibilním dluhopisům, přičemž za hlavní přínos lze považovat analýzu teoretických důvodů emise konvertibilních dluhopisů. Zbývající část práce analyzuje hybridní dluhopisy, které představují rychle rozvíjející se třídu finančních aktiv. Tyto dluhopisy mohou být ratingovými agenturami při posuzování kreditního rizika částečně považovány za vlastní kapitál, což má významný vliv na výsledný přidělený rating. Jako vlastní kapitál je možné tyto dluhopisy vykázat i dle IFRS, nicméně plánované změny pravidel pro vykazování těchto instrumentů mohou mít významný dopad na některé emitenty bez přiděleného kreditního ratingu.
Vedoucí práce: Tomáš Buus
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses