Regionální disparity v dostupnosti lékařské péče v ČR v roce 2017 - Kvapil, Martin; Bartůsková, Lucia; Řežábek, Pavel, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2019)
Práce se zabývá regionálními disparitami v dostupnosti zdravotní péče. Popisuje specifika systému zdravotní péče a porovnává počty lékařů oborů primární péče v okresech ČR. Pomocí internetových hodnocení také porovnává rozdíly ve vnímané kvalitě zdravotní péče napříč kraji. Je ověřováno, zdali je garantována pojišťěncům místní dostupnost zdravotní péče tak, jak je definována v českých právních normách. Práce navrhuje tvůrcům zdravotní politiky možná řešení nedostupnosti péče na venkově a v ohrožených oblastech. Pomocí rozsáhlého datasetu lékařů a internetových hodnocení byla potvrzena existence regionálních disparit v počtu lékařů primární péče, ve vnímané kvalitě primární péče i v dostupnosti centrové péče. Práci se nepodařilo vysvětlit příčiny rozdílné vnímané kvality péče napříč kraji.
Vedoucí práce: Lucia Bartůsková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses