Statistika a její využití (zneužití) při tvorbě informací - Šíp, Martin; Bartošová, Jitka; Bína, Vladislav, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2019)
Tato diplomová práce se zabývá pojmem statistika a jejím využitím, případně jejím zneužitím. Teoretická část se věnuje dvěma velkým tématům, a to statistice, její historii, jejímu využití, jejímu dělení a jejím metodám, přičemž se tato diplomová práce zabývá i tím, jak je možné tyto metody ovlivnit a také veřejnému mínění, které je možné statistikou ovlivnit. Toto téma zahrnuje, vývoj veřejného mínění, výzkum veřejného mínění a faktory, které mohou ovlivňovat veřejné mínění. Praktická část se zabývá dotazníkovým šetřením, které bylo provedeno pomocí internetového portálu vyplňto.cz, a kterého se zúčastnilo 163 respondentů. Přičemž byli zkoumány 3 výzkumné otázky. Pro analýzu dat byl použit program MS Excel. Výsledky tohoto statistického šetření je možné nalézt v závěru této diplomové práce. Klíčová slova: statistika, masmédia, veřejné mínění
Vedoucí práce: Jitka Bartošová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2019
Keywords: statistika; masmédia; vliv médií; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; statistics; mass media; media influence; master's theses