Integrace systému EasyMiner se systémem WordPress - Novák, Petr (2019)
Cílem této bakalářské práce je vytvoření WordPress pluginu, který integruje tento CMS se systémem EasyMiner, vyvíjeným na Katedře informačního a znalostního inženýrství Vysoké školy ekonomické v Praze, který slouží k dolování asociačních pravidel. Tento plugin umožňuje uložit zprávy o běhu úlohy vytvořené v systému EasyMiner do WordPressové instalace. Uložené zprávy o běhu úlohy je následně možné efektivně využívat pro tvorbu analytických zpráv, do kterých může uživatel jednoduše vkládat části automaticky generovaných zpráv o běhu úlohy (seznam pravidel, tabulky atp.). Práce řeší způsob rozdělení zprávy o běhu úlohy na jednotlivé bloky, které jsou nabízeny ke vložení, samotný výběr těchto bloků a jejich vložení v obou editorech využívaných v současné době ve WordPressu - Gutenberg i TinyMCE. Vkládání je řešeno pro uživatele srozumitelným a intuitivním způsobem přímo z prostředí těchto editorů. Práci tvoří popis systému WordPress s důrazem na možnosti jeho rozšíření, popis systému EasyMiner a vývoj samotného pluginu. Jsou analyzovány požadavky na vyvíjený plugin, je popsán jeho návrh, implementace a testování.