Analýza dopadů zákazu kouření v Anglii v období 2007 - 2017 - Hušková, Pavlína; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Křítková, Soňa, 1972-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2019)
Pasivní kouření ve společnosti je velmi diskutované téma již po několik posledních desetiletí. Společnost se čím dál častěji zabývá dopady pasivního kouření na své zdraví a mnohé státy tyto iniciativy zahrnují do svých legislativních opatření. Diplomová práce zkoumá dopady zavedení protikuřácké legislativy ve Velké Británii a posléze závěry aplikuje na Českou republiku. Hlavním cílem práce je potvrzení hypotézy, že zákazy kouření v pohostinských zařízeních nemají významný dopad na restaurační zařízení. Primární metodou, která je v práci použita, je analýza zavedení protikuřáckého zákona v pohostinských zařízení ve Velké Británii a její dopady na daňovou soustavu, restaurační zařízení a tabákové společnosti. Závěry analýzy jsou aplikovány na Českou republiku, která zákaz kouření v restauračních zařízeních uvedla v platnost v květnu 2017.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses