Vliv dětí na nákupní chování rodičů - Holovský, Jan (2019)
Tato diplomová práce se zaměřuje na nákupní a spotřební chování rodiny. Pozornost věnuje především tomu, zda může dítě ovlivnit své rodiče v jejich nákupním rozhodování a jakým způsobem. Dále věnuje pozornost jednotlivým produktovým kategoriím a zkoumá, u kterých je se vliv dětí projevuje výrazněji. V teoretické části práce jsou rozebrány pojmy, které souvisí se spotřebním chováním a nákupním procesem. Zabývá se také právním hlediskem cílené komunikace vůči dětem. V praktické části se práce věnuje analýze sekundárních dat z projektu MML-TGI a několika studiím, které se problematikou vlivu dětí na nákupní chování rodičů zabývají. V rámci praktické části této práce byla rovněž analyzována primární data z dotazníkového šetření.