Vliv marketingové komunikace na spotřební rozhodování zákazníků na sekundárním trhu v České republice - Melnyk, Andrej; Horová, Olga; Kováč, Peter; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Bakalářská práce se zabývá specifikacemi marketingu módního průmyslu, respektive marketingovou komunikací a jejím vlivem na spotřební rozhodování zákazníků se detailním pohledem na kolaboraci společnosti Adidas s Kanye Westem. Cílem této bakalářské práce je zjistit, zdali je spolupráce Adidasu s postavou Kanyeho Westa zodpovědná za současné postavení společnosti Adidas na trhu obuvi a na trhu sekundárním a zjistit, jak tuto spolupráci vnímají spotřebitelé z Generace Z. V práci jsou uvedeny příklady, jak se liší módní marketing od obecného marketingu. Teoretická část se zabývá základními pojmy jako je marketingová komunikace a její nástroje, a to jak tradiční, tak i ty nové. Praktická část se zabývá trhem obuvi v ČR, společností Adidas, osobou Kanyeho Westa, společnosti Footshop, sekundárnímu trhu a následně kvantitativnímu výzkumu na sekundárním trhu a interpretaci výsledků.
Vedoucí práce: Olga Horová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses