Výkonnost optimalizačních portfolií vs. naivní diverzifikace - Podermanski, Marek (2019)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou výkonnosti optimalizačních metod investování a porovnává jejich výkonnost s výkonností naivně diverzifikovaného portfolia. První kapitola obsahuje teoretické poznatky z oblasti investování a popis vybraných metod optimalizace. V další kapitole je kladen důraz na seznámení čtenáře s použitými daty a metodami provedení samostné analýzy. Třetí kapitola se věnuje analýze výkonnosti optimalizačních metod a výkonnosti naivní diverzifikace a to jak na akciovém trhu americkém, tak i na akciovém trhu evropském.