Analýza neformálních komunikačních sítí v organizaci - Košnar, Vojtěch (2019)
Cílem bakalářské práce je identifikace nedostatků neformální komunikační sítě v konkrétní společnosti. Teoretickým základem práce je rozbor mezilidské komunikace v organizacích, na které je nahlíženo jako na jednu či více sdružených malých skupin, ve kterých vznikají specifická sociální uspořádání. Praktická část se následně zaobírá vlastním výzkumem, využívajícím metody sociometrie k identifikaci neformální struktury zkoumané společnosti na základě relačních dat získaných dotazováním napříč celou organizací. Následně jsou identifikovány nedostatky této struktury a navržena jejich potenciální řešení.