Analýza neformálních komunikačních sítí v organizaci - Košnar, Vojtěch; Surynek, Alois, 1954-; Kašparová, Eva, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Cílem bakalářské práce je identifikace nedostatků neformální komunikační sítě v konkrétní společnosti. Teoretickým základem práce je rozbor mezilidské komunikace v organizacích, na které je nahlíženo jako na jednu či více sdružených malých skupin, ve kterých vznikají specifická sociální uspořádání. Praktická část se následně zaobírá vlastním výzkumem, využívajícím metody sociometrie k identifikaci neformální struktury zkoumané společnosti na základě relačních dat získaných dotazováním napříč celou organizací. Následně jsou identifikovány nedostatky této struktury a navržena jejich potenciální řešení.
Vedoucí práce: Alois Surynek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses