Ekonomický potenciál brownfields a jeho využití - Lohniský, Štěpán; Lindner, Milan; Kouba, Vojtěch, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Bakalářská práce se zabývá problematikou využití ekonomického potenciálu brownfields. V teoretické části představuje definici a typologii brownfields, příčiny jejich vzniku, problémy s nimi spojeny a porovnává je s greenfields. Taktéž představuje některé dotační programy, které v České republice podporují revitalizaci brownfields. V druhé části představuje některé z brownfields Pardubic a Prahy, na kterých již jsou realizovány projekty jejich revitalizace, či jsou plánovány. Třetí část obsahuje příklady některých nevyužitých brownfields v těchto městech a uvádí autorovy návrhy na využití jejich potenciálu. V závěru dochází k tomu, že veškeré brownfields mají potenciál pro využití a jejich revitalizace by měla být prioritou.
Vedoucí práce: Milan Lindner
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses