Budoucí výnosnost Bitcoinu a měnového páru EUR/USD - Halman, David (2019)
Tato bakalářská práce si klade za cíl analyzovat budoucí vývoj cen měnového páru EUR/USD a Bitcoinu. V teoretické části seznamuje čtenáře s úvodem do problematiky finančních trhů, měnových párů se zaměřením na měnový pár EUR/USD, kryptoměn se zaměřením na Bitcoin, budoucí výnosnosti a investičního rizika. Dále jsou v práci uvedeny použité metody pro analýzu, která je součástí praktické části. V rámci analýzy je cílem mimo jiné vyhodnotit investiční riziko a potenciální budoucí výnosnost každého instrumentu zvlášť. V poslední řadě se práce zaměřuje na chybovost, s jakou bylo predikci možné stanovit. V závěru práce jsou interpretovány výsledky předpovědí vývoje obou instrumentů.