Analýza a návrh nového business modelu v prostředí RPA - Dolejš, Adam; Potančok, Martin; Vencovský, Filip; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Má bakalářská práce se zaměřuje na analýzu a návrh nového business modelu, který využívá automatizační technologii RPA. Hlavním cílem této práce je zanalyzovat funkcionality a použití této technologie ve firmách a na základě těchto poznatků sestavit nové řešení s možností reálné aplikace. Tyto poznatky byly získány prostřednictvím strukturovaných rozhovorů a dotazníků se zástupci korporátních firem.V úvodní části mé práce popisuji celou problematiku automatizace a veškerá úskalí, se kterými se tato relativně mladá technologie potýká v korporátním prostředí. Zároveň se zde zmiňuji o základních principech IT governance v korporátních firmách a jak se tyto principy mění na základě nových technologií. Zde charakterizuji pojmy pro oblast analýzy RPA.Zbylá část se zabývá samostatnou analýzou prostředí, jeho charakteristik a návrhem jiného řešení pro korporace. Hlavním cílem této části je identifikovat a obeznámit s riziky, která jsou spojená s využitím RPA v nadnárodních korporátech.
Vedoucí práce: Martin Potančok
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační média a služby [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses