Komparace leasingu s dluhovým financováním na trhu nákladních automobilů - Trojánková, Barbora; Staňková, Anna, 1951-; Straková, Eliška; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Diplomová práce s názvem “Komparace leasingu s dluhovým financováním na trhu nákladních automobilů“ se zabývá porovnáním dvou nejčetněji používaných financování při pořízení nákladního automobilu – úvěru a finančního leasingu. Práce je rozložena do metodické a praktické části. V první části jsou teoreticky objasněny významy forem financování, jejich druhy, právní, účetní a daňové úpravy. Dále jsem z výše uvedených informací shrnula výhody a nevýhody obou finančních produktů. Ve druhé části jsem popsala situaci na leasingovém trhu z historického i aktuálního pohledu. Ve třetí části jsem nejprve teoreticky uvedla základní porovnávací ukazatele a následně v metodické částky jsem je aplikovala na reálná data, která mi poskytla nejmenovaná leasingová společnost. Na základně výsledků a teoretických aspektů jsem vyhodnotila, jaké financování je pro daný obchod a údaje vhodnější.
Vedoucí práce: Anna Staňková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses