Konkurenceschopnost vybraného podniku - Kocmanová, Lucie; Procházková, Markéta; Fiala, Rostislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Diplomovou práci zaměřenou na zodpovězení strategických otázek vybraného mikro podniku provází dva vytyčené cíle, od kterých se odvíjí její směr i struktura. Prvním cílem práce je zjistit, zda je vybraný podnik na jihomoravském trhu poskytování služeb bezpečnosti práce konkurenceschopný. Je zkoumána celá širší konkurence čítající 23 konkurenčních podniků a srovnávána v kritériích vycházejících z klíčových faktorů úspěchu daného odvětví. Druhým cílem je stanovit optimální cenu služeb bezpečnosti práce poskytovaných vybraným podnikem. Otázka cenotvorby je analyzována ze strany samotného podniku, konkurence i odběratelů. Je stanovena cena nákladová, konkurenční i poptávková a závěrem práce dochází ke konfrontaci s cenou skutečnou. Metodami vedoucími k naplnění cílů a zodpovězení výzkumných otázek jsou: anketa vyplněná 100 společnostmi využívajících služeb bezpečnosti práce, Studentův dvouvýběrový nepárový t-test, mystery mailing 23 konkurentům vybraného podniku, analýza výkonů a nákladů vybraného podniku i test cenové citlivosti.
Vedoucí práce: Markéta Procházková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses