Zhodnocení potenciálu českého trhu pro vstup nové hudební streamovací služby - Luňáček, Martin; Stříteský, Václav; Zamazalová, Marcela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Cílem této diplomové práce bylo na základě analýz zhodnotit potenciál českého trhu hudebních streamovacích služeb pro vstup nové služby a poskytnout doporučení. Práce představila globální i lokální kontext zkoumaného tématu. Na základě sekundárních dat a expertních odhadů analyzovala současnou tržní situaci a porovnala nejrozšířenější služby na českém trhu. Dále byly na základě 3 skupinových diskuzí zjištěny stěžejní uživatelské preference a přístupy k využívání hudebních streamovacích služeb. Výstupy byly následně kvantifikovány použitím výběrového dotazníkového šetření s prvky kvótního výběru na celkem 134 respondentech. Celkově byl vzhledem k nabytým zjištěním vyhodnocen potenciál pro vstup nové služby na český streamovací trh jako nízký – a to jak z pohledu finančního, tak z pohledu uživatelského. Nebyly identifkovány žádné výrazné mezery mezi očekáváním uživatelů a nabídkou služeb, které by mohla nově vstupující služba zaplnit. I přesto práce poskytla doporučení streamovacím službám primárně v oblasti směrů, na které se mají služby zaměřit pro upevnění své tržní pozice.
Vedoucí práce: Václav Stříteský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses