Voľba bankového účtu pre bytové družstvá a spoločenstvá vlastníkov bytových jednotiek - Tomčíková, Alžbeta; Sekničková, Jana; Dlouhý, Martin, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Český bankový sektor v súčasnej dobe ponúka nepreberné množstvo produktov určených podnikateľom a firmám. Niektoré sú výhodnejšie ako iné. Cieľom tejto práce je zhodnotiť súčasné ponúkané bankové produkty bankových inštitúcií pôsobiacich na českom trhu z pohľadu spoločenstva vlastníkov bytových jednotiek bytového družstva, a výber vhodného bankového účtu pre tieto právnické osoby. Teoretická časť je venovaná trom témam: popisu viackriteriálneho hodnotenia variant (metóda WSA a metóda TOPSIS), korelačnej poradovej analýze (Spearmanov korelačný koeficient) a problematike bytových družstiev a spoločenstiev vlastníkov bytových jednotiek. V praktickej časti je priblížená ponuka bánk na českom trhu a relevantné kritéria zohľadnené pri výbere bankového účtu. Následne sú metódy z teoretickej časti aplikované na modelové dáta, získané výsledky sú potom zhodnotené a porovnávané.
Vedoucí práce: Jana Sekničková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses