Podnikové kombinace v ČR - Stehlíková, Barbora (2019)
Předmětem diplomové práce „Podnikové kombinace v ČR“ je analýza právních, účetních a daňových aspektů podnikových kombinací v České republice. V práci jsou použity právní normy ČR platné k 1.1.2019. První část se zabývá kapitálovou akvizicí, prodejem, vkladem a pachtem obchodního závodu. Druhá část práce je zaměřená na přeměny obchodních korporací, tj. fúze, rozdělení, změna právní formy a převod jmění na společníka. Na závěr je provedeno srovnání jednotlivých druhů podnikových kombinací.