Podnikové kombinace v ČR - Stehlíková, Barbora; Buus, Tomáš, 1977-; Zelenka, Vladimír, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Předmětem diplomové práce „Podnikové kombinace v ČR“ je analýza právních, účetních a daňových aspektů podnikových kombinací v České republice. V práci jsou použity právní normy ČR platné k 1.1.2019. První část se zabývá kapitálovou akvizicí, prodejem, vkladem a pachtem obchodního závodu. Druhá část práce je zaměřená na přeměny obchodních korporací, tj. fúze, rozdělení, změna právní formy a převod jmění na společníka. Na závěr je provedeno srovnání jednotlivých druhů podnikových kombinací.
Vedoucí práce: Tomáš Buus
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses