Vícekriteriální analýza projektů na zavedení systému pro výběr mýta - Vajda, Tomáš (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá srovnáním různých projektů na vybudování systému pro výběr mýta pro motorová vozidla do 3,5 tuny, který by byl v provozu od 1. 1. 2021 a nahradil stávající využívající dálniční známky. Cílem práce je nalezení takového projektu, který je z uvažovaných pro realizaci nejvhodnější. Za tímto účelem je v práci využita časová analýza, která byla provedena v programu MS PROJECT metodou MPM, nákladová analýza, analýza rizika a metody vícekriteriálního rozhodování, konkrétně se jedná o metodu vážených součtů a metodu TOPSIS a Fullerovu a Saatyho metody odhadu vah. V práci se dospělo k závěru, že nejlepší ze všech uvažovaných projektů pro vybudování mýtného systému je využití kamerového systému.